Micul Ego

Cu totii ajungem la un moment dat sa dorim sa cunoastem mai mult. Incepem sa citim, ne minuneaza si ne incanta povesti despre Sfinti, maestri iluminati, civilizatii evoluate spiritual, misterul fragmentarii spiritului si cum s-a creat multiversul.

Incet dar sigur micul ego capata cunoastere, este avid de cunoastere si vrea mai mult, intotdeauna mai mult si dupa ceva studiu incepe sa faca proiectii mentale asupra propriei sale vieti si nu numai. Se intampla ca anumite proiectii mentale sa reuseasca si micul ego deja pare ca gusta din fructul puterii, numai ca legea echilibrului aduce treptat (la inceput nu) contrabalansari si uite asa micul ego este pus cu botul pe labe.

Egoul incepe sa lupte, realizeaza ca ceva ii scapa de sub control si incepe sa studieze autocontrolul, autoincorsetarea. Incepe sa isi controleze alimentatia abtinandu-se pentru ca asa trebuie, incepe sa isi infraneze gandirea (numai anumite ganduri imi aduc succesul), incepe sa isi renege emotiile devenind rece (crezandu-se detasat) si pentru ca e la moda sa vorbim despre inima incepe sa caute mantre ale altora pentru iubire, incepe sa isi impuna sa actioneze aparent numai din iubire, iar in gand ii injura pe cei care il pun in postura de a-si pierde pretiosul autocontrol. In mici scantei de iluminare intelectuala apar cateva revelatii autentice si micul ego se umple de incantare, numai ca in momentul in care intentioneaza sa controleze aceste revelatii divine, ca prin farmec rodul dispare. Dragutul nu poate functiona decat prin impresia de control, are dorinta de a deveni un salvator, un vindecator, de a ghida viata acolo unde crede el ca e bine (orice alta varianta fiind considerata esec). Doar dovedindu-si maestria (dominatia asupra trupului, a gandurilor, emotiilor, asupra materiei prin mentalism) si manevrand elementalii, materializand la comanda si executand miracole la comanda se poate aprecia pe sine micul print, numai ca atunci cand constientizezi ca ceva trebuie infrant, doborat se creeaza automat un ceva mai puternic ce TREBUIE depasit. Micul print nu poate accepta nimic altceva decat ce crede el ca inseamna succes, el nu cunoaste cu adevarat predarea, acceptarea vietii si a tot ce vine odata cu ea in mod neconditionat.

Metoda este foarte cunoscuta : ”goleste-te pe tine si Brahman te va umple“, ”Faca-se Voia Ta” (deci nu voia mea), goleste-te de dorinte si vei fi liber.

Micul print bineinteles ca a citit si astfel de informatii, poseda o stralucita iluminare intelectuala, dar uneori se preface ca se preda pana cand vin mici initieri ale Tatalui/Mamei si ceva aparent neplacut iese in cale si MINUNATA aparenta gratie scapa si Micul print iese la atac si bineinteles ca ceva trebuie controlat ca alta data sa nu mai scape GRATIA.
Aproape de fiecare data cand spui Eu sunt, te vizualizezi pe tine ca si Maestru Ascensionat, numai ca TU nu mai existi in Unitate. Tu inseamna constientizarea unei entitati separate, cum Papaji i-a spus lui Mooji:
”pentru ca tu sa te realizezi e necesar ca TU sa dispara din ecuatie”.

Magia sta in predare, cand Eu nu mai exista si Sursa se exprima liber prin noi liberul arbitru redevine o iluzie.

Liberul arbitru este o Minciuna hipnotica menita sa-i dea spatiu de bataie Micului ego. Micul print nu ar putea exista daca nu s-ar considera autonom. Totul este deja programat de catre Sursa, iar pentru ca experienta sa fie cat mai reala exista diverse constructii mentale pentru fiecare nivel in parte. Orice experienta este programata exact, constiinta nu evita nicio oportunitate de a se experimenta pe sine.

Eu, tu reprezinta iluzia.

Sunt doar Eu care ma joc cu mine in toate modurile posibile astfel incat sa castig cat mai multa diversitate in traire!
~~~

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s