Apa alcalina

http://apaalcalina.blogspot.ro/

Apa alcalina ionizata

Apa constituie elementul vital în multe dintre procesele fiziologice ale organismului uman. Aproape 72% din masa corpului uman, fără grăsimi este apă. Înainte să se nască, omul este compus din 99% din apă, la naştere corpul are 90% apă, iar la maturitate ajunge la 70% apă. La bătrâneţe, procentul apei scade la 50%, iar în momentul morţii el scade sub această proporţie. Cea mai mare parte din viaţă, omul are 70% apă în corp. Consumul unei ape cât mai sănătoase este esențial pentru sănătatea noastră. De aceea, printre cele mai frecvente opțiuni de wellness (sănătate+bunăstare) se numără și consumul apei alcaline ionizate. Consumând apă alcalină putem crește calitatea vieții, starea de sănătate și nivelul energetic, aducând beneficii uriase corpului nostru.

Unul dintre cele mai importante efecte benefice ale apei alcaline ionizate este ca are efect antioxidant, neutralizand radicalii liberi din celule.

In ultimii 30 de ani japonezii si coreenii s-au bucurat de beneficiile aduse sanatatii si conditiei fizice de apa alcalina ionizata, restul lumii afland de ea doar de cativa ani. Poate ca cel mai uimitor aspect al fenomenului numit “apa alcalina ionizata” este ca, in Japonia, o familie din 5 consuma apa alcalina. Noi toti avem prea multa aciditate. Hrana pe care o consumam arde impreuna cu oxigenul din celule pentru a produce energie. Dupa ardere, hrana se transforma in reziduuri acide, iar celulele le depoziteaza in circuitul sanguin. Corpul nostru elimina aceste reziduuri prin urina, respiratie si transpiratie, restul fiind depozitate de-a lungul vaselor de sange si tesuturi.

Toate cercetările demonstrează că în mediul acid, bolile (inclusiv cancerul) se dezvoltă mult mai ușor și mai repede decât în mediul alcalin (bazic).

 

Atunci când aciditatea sângelui crește, corpul depozitează toxinele la nivel celular, pentru a permite sângelui să rămână ușor alcalin. Aceasta este cauza pentru care celulele din organism devin tot mai acide si mai toxice, ceea ce duce la scaderea nivelului de oxigen din organism. In timp, aceste celule devin tot mai acide si mor. Aceste celule moarte se transforma in acid. In schimb unele celule se adapteaza la acest mediu acid, devenind maligne. Acesta este cancerul. E bine de stiut ca in ultimii 4 ani in Romania incidenta cancerului a crescut de 6 ori.

 

Apa alcalina contine o proportie mai mare de oxigen fata de apa acida, astfel incat, cu cat celulele au pH-ul mai ridicat, cu atat sunt mai oxigenate si mai imune.

Putem enumera, fara a fi exhaustivi, afectiuni in cazul carora s-au raportat ameliorari semnificative sau vindecari prin utilizarea apei alcaline: acnee, afectiuni ale rinichilor, alergii, amigdalita, laringita, arsuri, arsuri in zona stomacului, artrita, astm, boli degenerative, cancer, colesterol, colita, constipatii, cosuri, deficiente ale sistemului imunitar, depresie, dermatita, diabet, diaree, dureri ale incheieturilor, dureri de cap, dureri de dinti, dureri in piept datorate racelii, dureri musculare dupa exercitii fizice, fungi, ciuperci, transpiratia picioarelor, gripa, guta, guturai, hemoragii, hemoroizi, herpes, hipertensiune, inflamatii, inflamatii ale ficatului, inflamatii ale vaginului, mahmureala, matreata, marirea prostatei, migrena, negi, obezitate, osteoporoza, picior de atlet, pierderea parului, pietre la rinichi, probleme ale inimii, probleme circulatorii, psoriazis, rani, zgarieturi, retentie de apa, tuse.

Deci primul pas spre combaterea a nenumarate boli care afecteaza organismul, este de a face nivelul pH-ului sangelui mai alcalin. Din pacate, majoritatea alimentelor si bauturilor existente in comert sunt acide: carnea, fainoasele, cerealele, zaharul, sucurile “naturale” cat si cele carbogazoase. Pentru a functiona bine, organismul nostru are nevoie de 25% alimente acide si 75% alimente alcaline. Insa in zilele noastre majoritatea oamenilor se hranesc cu alimente acide in proportie de 80%.

 

Pentru a contrabalansa aceasta situatie, sunt necesari cinci pasi în recastigarea sanatatii si victoria asupra bolilor:
1. Detoxifierea corpului – apa alcalina ionizata ajuta in mod natural la spalarea corpului de toxine si reziduuri acide, fiind un puternic antioxidant. Oxidarea este cauza imbatranirii. Fiind in plus microbiologic pura, deoarece curentul electric distruge microorganismele existente, apa este una  dintre cele mai bune surse pentru detoxifiere.


2. Hidratarea corpului – apa alcalina ionizata, cu o microstructura de trei ori mai mica decat apa obisnuita are  o putere mare de hidratare, fiind mult mai usor absorbita la nivel celular.

3. Oxigenarea corpului – apa alcalina ionizata produce mai mult oxigen pentru celulele noastre decat orice alt tip de apa: distilata, obtinuta prin osmoza inversa, saracita in deuteriu, filtrata, imbuteliata etc. Celulele canceroase nu traiesc intr-un corp oxigenat corespunzator.
4. Alcalinizarea corpului – apa alcalina ionizata ajuta la optimizarea pH-ului corpului. Se poate mentine starea alcalina a corpului cu ajutorul alimentatiei, dar cu apa alcalina ionizata acest lucru se face mult mai usor. Ca rezultat, aceasta permite corpului sa absoarba si sa utilizeze mai bine nutrientii, mineralele si suplimentele.
5. Intarirea sistemului imunitar – cele patru procese mai sus mentionate permit sistemului imunitar sa raspunda mai prompt si mai adecvat in multele confruntari zilnice.
Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s