Sucuri de fructe naturale

zmeur1. Sucul de afine – este indicat în mod special în tratamentul infecţiilor intestinale: enterite, diaree, dizenterie, putrefacţii intestinale, colibaciloză; are o acţiune selectivă asupra unui anumit număr de agenţi patogeni intestinali cum ar fi bacilul tifoidei şi colibacilii; este şi un dizolvant al acidului uric; stimulează vederea nocturnă.2. Sucul de ananas – este bogat în vitamine, oligoelemente şi săruri minerale şi conţine un ferment digestiv foarte puternic. Este indicat în cazuri de insuficienţe digestive, de creştere, în convalescenţe; diuretic, posedă şi proprietăţi dezintoxicante.

3. Sucul de caise – este folosit în cazuri de astenii fizice şi psihice, anemie şi convalescenţă.

4. Sucul de cireşe – este demineralizant, depurativ, antireumatismal; indicat în cazuri de: arteroscleroză, gută, artrită şi stări pletorice. Este energetic şi previne îmbătrânirea precoce prin acţiunea regeneratoare şi de eliminare a toxinelor.

5. Sucul de coacăze – acţionează asupra circulaţiei sângelui, asupra ficatului, asupra inflamaţiilor tubului digestiv şi a căilor urinare, asupra reumatismului şi gutei; este un bun diuretic, digestiv şi depurativ.

6. Sucul de dude – este răcoritor şi laxativ şi se poate folosi la gargară contra anghinelor, aftelor şi stomatitelor.

7. Sucul de fragi – este remineralizant, indicat în cazurile de reumatism şi gută, datorită acţiunii eliminatorii a acidului uric. Este un bun stimulent hepatic, reglementează sistemul nervos şi este indicat în arteroscleroză, autointoxicaţie, litiaze urinare; posedă proprietăţi bactericide vădite, mai ales împotriva bacilului tifoidei.

8. Sucul de grapefruit – este digestiv, depurativ, stimulent hepatic şi un excelent drenor al vezicii biliare; fluidifiant sanguin şi protector vascular.

9. Sucul de lămâie – este folosit în cazurile de ulcer gastric, iar datorită proprietăţilor depurative sanguine se recomandă consumul zilnic, pur sau amestecat cu alte sucuri.

10. Sucul de mere – este un bun tonic muscular şi al sistemului nervos, diuretic şi antireumatismal, antiseptic intestinal, depurativ, indicat în cazurile de gută şi constipaţie; poate fi folosit în amestecuri cu alte sucuri, pentru a le oferi un gust mai bun.

11. Sucul de pere – este depurativ, diuretic, eliminator al acidului uric, remineralizant, indicat în anemii, surmenaj, tuberculoză; este astringent şi calmează durerile.

12. Sucul de piersici – diuretic şi laxativ uşor, folosit cu succes în cazul dispepsiilor. Sunt preferabile de consumat fructele ca atare, bine coapte.

13. Sucul de portocale – este tonic, fluidifiant sanguin şi protector vascular (pentru un efect mai puternic se va folosi şi coaja).

14. Sucul de prune – stimulent nervos, energetic, diuretic, laxativ şi dezintoxicant, se recomandă în cazuri de: reumatism, arteroscleroză şi astenii.

15. Sucul de struguri – are o valoare calorică foarte mare: 900 calorii/kg. Este un foarte bun stimulent, remineralizant, dezintoxicant; indicat în cazuri de artrite, reumatism, gută, litiaze, exces de uree sanguină, tulburări de hipertensiune, enterite şi congestii hepatice.

16. Sucul de zmeură – este indicat pur sau diluat cu apă în reumatisme, gută, dermatoze şi stări febrile. În amestec cu suc de coacăze este recomandat în febrele eruptive şi în inflamaţii urinare.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s