Efort personal si evolutie

Mi-am tot ascultat intuitia, si am ajuns la concluzia ca nu poti evolua spiritual fara efort, indiferent de tipul de efort, daca nu faci nimic, nu obtii nimic. Este foarte posibil ca efortul sa-l fi facut inainte de aceasta viata, vieti de-a randul, dar si asa este nevoie de un anume fel de efort personal.

Prin urmare pe calea spirituala a fiecaruia exista efort personal, acest efort personal difera de la persoana la persoana. De cele mai multe ori intai apare dorinta de a schimba ceva, apar intrebarile de genul: Cine sunt? Ce sunt? De ce mi se intmpla mie aceste lucruri? Eu n-am facut nimic rau de ce patesc asa ceva? Interesant……. De ce nu e dreapta viata? De ce dumnezeu a dat celuilalt mai mult decat mie? De ce exista saraci si bogati? Unde e dreptatea? si multe alte asemenea intrebari…………

Apoi incepe un fel de studiu, si cautare pentru a primi raspunsurile la aceste intrebari, poate fi citit din carti, descoperirea unor doctrine, tehnici, unii raman aici, se multumesc cu raspunsurile la intrebari, date de altii sau citite din carti.

Introspectia, psihologia nu fac decat sa ne ajute sa ne cunoastem mai bine pe noi, sa ne cunoastem umbrele, si accesul la diferite tehnici ne pot ajuta sa ne constientizam mai bine aceste umbre si frici si cum reusim sa scapam de ele. De cele mei multe ori este suficient sa-ti privesti frica si sa intri in ea cu curaj si frica dispare.

Altii merg mai departe, si efortul personal continua, vor sa experimenteze ei insisi ceea ce au citit sau auzit, acesta este un pas foarte important, nu te mai multumeste nimic decat experienta proprie, si atunci apare un alt fel de efort personal. De ce natura este acest efort? Fiecare isi alege acest tip de efort, in functie de ceea ce simte ca i se potriveste.

O viata haotica nu duce nicaieri. A te imprastia in mii de parti iarasi nu duce nicaieri. In ziua de azi aceste aspecte pot aparea foarte des pentru ca informatia este foarte vasta si multa, si la un moment dat poti te poti simti coplesit de prea multa informatie si nu mai stii incotro sa o apuci. Sunt persoane care se pierd, urmand sute de cai, mergand in fiecare week-end la alate si alte cursuri. De cele mai multe ori o astfel de atitudine nu duce decat la ratacire. Asta insemna ca ai uitat de fapt esenta, ai uitat ce cauti. De fapt ce cauti? Acest lucru este interesant, ca avand o astfel de atutudine nici tu nu stii ce cauti. Nu e prea placut. De fapt nu este vorba decat de cautarea de sine, si acest lucru nu-l poti gasi decat in tine, niciodata in exterior. Ca sa nu ajungi acolo trebuie sa-ti asculti inima, intuitia. Nu zic ca nu sunt bune acele cursuri si cai, dar daca sunt prea multe nu faci decat sa te pierzi intre labirinturi. Pastreaza unul, sau doua si urmeaza-le, afla tot ce poti, fii consecvent in directia aleasa, fii perseverent, si la un moment dat vei simti daca ai sau nu nevoie de altceva, si atunci drumurile ti se vor deschide. Este foarte interesant ca atunci cand “te regasesti”, vei observa ca nu mai ai nevoie de astfel de cursuri, pentru ca atunci ai inteles ca totul este de fapt in tine.

O minte imprastiata nu te ajuta cu nimic. Nu stiti daca aveti mintea imprastiata? Foarte simplu uita-te in jur, esti dezordonat? Cum iti arata casa? Cum iti arata dulapurile cu haine? Cum iti arata chiuveta de la bucatarie? Acestea nu fac decat sa-ti reflecte dezordine ta interioara, dezordinea mintii tale. Invata sa-ti faci ordine in ograda, ca apoi sa poti merge mai departe. Acesta e un aspect foarte important.

Tot ceea ce este in jurul tau te oglindeste de fapt pe tine.

Ghidul practic de evolutie personala prin spiritualitate scris de Daniel Zarnescu are niste puncte cheie foarte interesante si foarte adevarate. Il puteti citi integral aici: http://construimimperii.ro/minighid-practic-de-evolutie-personala-prin-spiritualitate

Cand am descoperit, nu intamplator acest articol, mi-a dat nimic mai mult decat claritate despre ceea ce percepusem si eu. A fost minunat.

Daca cititi acest ghid este posibil ca sa va intrebati: la ce nivel ma situez? Sincer nu stiu. Pate urma o perioada de introspectie.

Probabil ca va veti aminti de momente in care ati fi facut orice numai sa castigati bani, job-uri peste job-uri, si apoi adunatul de lucruri, facutul de provizii, nu numai financiare, ci si in alimente,umplerea la refuz a dulapurilor cu haine, zeci de perechi de incaltaminte, provizii in carti, in cd-uri, si in multe, multe altele. Frica este un cuvant specific acestui nivel. Frica zilei de maine, frica de a nu avea ce manca, frica ca nu vei avea din ce sa platesti facturile, frica frica si iar frica.

Pentru a trece mai departe, renuntarea este cuvantul cheie. Apare nevoia integrarii sociale, adorinta de a te casatori, de a-ti intocmi o familie, sexualitatea. Cand acest lucru este satisfacut, si in echilibru este posibil sa observi ca altceva este mai important, si aceasta esti tu.

Acum apare dorinta de cursuri, de studiu, de autoperfectionare, de a fi cunoscut, si recunoscut, ca fiind cineva, este perioada acumularii etichetelor, a diplomelor, a cresterii ego-ului. La acest nivel se pot face in paralel cele doua cai de evolutie profesionala si de evolutie spirituala. Cursuri peste cursuri. Studii peste studii. Dorinta de a fi sef peste grupuri, de a conduce comunitati, dorita de a arata ce mare maestru esti tu, doresti sa fi cel mai bun, cel mai grozav. Aici poate aparea dorinta de practici spirituale duse pana la habotnicie, cu efort personal peste limita, nimic nu e daunator, ci din contra, acestea nu fac decat sa te propulsese. Si la un moment dat poate aparea o senzatie de satietate, de saturatie, si apoi de renuntare, la tot ceea ce ai construt si cladit pana atunci, aici e cheia si aici apare saltul, cel mai greu de infaptuit.
Adevarul este ca daca nu ai un ego puternic nici nu ai ce transcede.

Aceasta renuntare nu este ca celelalte, e o renuntare la tot. Apare perceptia vietii iluzorii duse pana atunci, simtirea ca banii, faima, spiritualitatea, nimic nu mai doresti. Iti doresti doar sa fi. Nu-ti vei mai dori sa arati cat de mare vindecator esti, ce bun conducatoor esti, pentru ca simti iluzia acestor etichete. Realizezi ca tu nu esti maestrul nimanui, ca toti suntem la fel, ca nu esti vindecatorul nimanui, ca vindecarea apare doar din interior. Vei realiza ca nu mai esti lumina care credeai ca esti, ci esti plin de umbre. Vei deveni pe zi ce trece tot mai constient de ele. Vei deveni tot mai prezent si constient. Aici nu te mai intereseaza sa te compari cu nimeni, sa judeci pe nimeni. Vei simtii ca tu te oglindesti in tot ceea ce este in jurul tau sa altfel spus totul este in inima ta. Iti vei dori doar sa simti, sa ajuti, sa traiesti cu adevarat. Vei renunta la toate credintele si dogmele, la toate sabloanele, poti sa te si consideri ca un ateu, pentru ca totul nu a fost decat iluzie. Vei observa cat de orb ai fost pana atunci. Cat de iluzoriu a fost totul. La acest nivel nu te mai intereseaza unde anume te situezi, nu te mai compari cu nimeni, pentru ca vei stii ca orice structura tine de primele 3 nivele, si de ego.

Vei realiza in acea perioada ca tot ceea ce esti se oglindeste in afara, ca tu iti creezi realitatea, si uite asa ajungi incet sa experimentezi cate ceva legat de transpersonal.

Este nivelul cand cad mastile. Cand cad toate etichetele.

Daca cumva vei nega, si mintea iti va juca feste, si vei dori sa te intorci inapoi, vei trece prin suferinte, corpul tau care deja a ajuns mai departe se va opune vehement si tot ceea ce este posibil sa somatizezi tot felul de boli, alergii, astm, iar cand vei renunta cu adevarat, toate acestea se vor vindeca ca prin minune. Aici pot aparea demisii bruste, schimbari de orientare profesionala radicale. Dorinta de a ajuta oamenii fara interese financiare apare tot aici.

Este posibil sa simtiti cum va destructurati complet, cum nu mai stiti cine sunteti, ce sunteti, cum tot ceea ce ati creat pana atunci nu mai are valoare, cum relatiile interpersonale sunt cele ma importante. Veti intelege apoi ca puteti fi tot ceea ce va doriti, puteti fi oricine, si orice. Veti intelege ca voi va creati realitatea. Ca te poti recrea de cate ori vrei. Ca poti renaste. Vei intelege ca interactionand cu ceilalti, in multe situatii nu puteti fara masti, dar veti deveni capabili sa la folositi atunci cand doriti si ce masca doriti, si apoi constient puteti renunta la ele. Este momentul in care te vei simtii cu adevarat liber, vei simtii cum iti cresc aripi si vei putea sa zbori.

Este minunat modul in care veti percepe acum tot ceea ce va inconjoara, veti vedea frumusetea in orice, veti vedea divinitatea in orice.

Este foarte interesant ca poate aparea instant creatorul din tine, artistul. Vei descoperii ca esti atras de arta. Vei dansa, vei scrie poezii, vei canta, vei picta, vei compune muzica, vei scrie povesti, vei descoperii ca ai diverse aptitudini artistice, vei creea papusi, bijuterii, vei sculpata, vei tricota sau croseta, vei creea haine, si multe alte aspecte legate de creatie. Vei vedea frumosul din tot si frumosul va vorbi prin tine. Nu te va interesa latura financiara atunci cand vei face aceste lucruri, nu le vei face pentru bani si nu vei face afaceri din vanzari de carti, pentru ca pur si simplu banii nu te mai intereseaza, asta nu insemna ca nu vei avea bani, dar nu au aceeasi importanta pentru tine ca si la nivelul intai.

Veti intelege acum ca “oamenii sfintesc locul”.

Veti avea tot felul de constientizari, de tot felul. Veti observa instant, lagaturile cauza-efect. Veti simti ceea ce este de facut in fiecare situatie.

Simpla voastra prezenta va lumina locul in care sunteti, si oamenii din jur vor simti asta, mai ales copiii, sa nu va speriati daca cumva iubirea va fi simtita de altii la nivelul chakrei 2 , a sexualitatii, este posibil, dar veti simtii foarte usor si altii asemeni voua, se vor simtii sufletele, atingerea lor.

Doar uitandu-va la oameni veti simti cum puteti sa le atingeti sufletele, veti simti ca ei fac parte din voi, din experienta voastra, e minunat, ca de fapt nu suntem deloc separati ci suntem Unu. Ca doar experientele ne diferentiaza, dar in sine natura lor este aceeasi.

Vi se vor intampla lucruri minunate, veti intelege ca tot ceea ce vi se intampla nu este decat binecuvantare. Veti intelege ca tot ceea ce ati experimentat a fost ceea ce putea fi mai bun pentru a va desavarsi voi, toate experientele pe care le-ati avut vi le-ati atras pentru a deveni azi cei care sunteti, pentru a va ajuta sa ajungeti astazi aici. Fiinte minunate ce sunteti, fiinte de lumina.

IN LAK’ECH
Anit

http://2012anitsirk.blogspot.ro/2013/05/efort-personal-si-evolutie.html

Leave a comment